Știai că singurătatea te poate afecta atât emoțional, cât și fizic?

Preferi singurătatea?

Te simți mult mai bine în confortul casei tale, decât la o petrecere cu prietenii?

Eviți tot timpul să legi noi prietenii?

De cele mai multe ori, te uiți în jur și ai sentimentul că nu ai cu cine să comunici. Ți-ai deschis sufletul în trecut și nu a fost tocmai bine.

Mai mult de două relații s-au încheiat cu certuri și scene teribile în văzul lumii. Cel puțin o prietenie s-a destrămat din cauza minciunilor. Un conflict cu părinții a luat naștere din cauza banilor. Neînțelegerile de la muncă te descurajează tot mai mult.

Încrederea în oamenii din jurul tău a scăzut teribil și astăzi te regăsești în situația de a prefera singurătatea.

Izolarea a ajuns să fie un mod de viață pentru mulți dintre noi, iar psihologii atrag atenția asupra acestui lucru.

Una este să nu îți dorești să interacționezi cu prea mulți oameni zilnic, iar alta este să fii incapabil de a lega noi relații.

Conform psihologilor, neputința de a le vorbi deschis cunoscuților, izolarea pot constitui probleme de natură emoțională.

Se pare că ignorarea necesităților sociale poate avea drept consecințe, atât probleme de ordin fizic, cât și emoțional.

Studiul efectuat de dr. John Cacioppo, a demonstrat faptul că singurătatea produce schimbări majore asupra organismului nostru:

 

  • Nivelul hormonului de stres crește
  • Tensiunea arterială crește
  • Somnul nu mai este odihnitor
  • Scade capacitatea de concentrare

 

Aceste simptome pot fi un semn al unei vieți trăite în sigurătate.

Dacă simți din ce în ce mai des că e mai bine să te izolezi și să privești totul cu indiferență, este posibil să fii o victimă a tehnologiei, care oferă iluzia apropierii.

Pentru a stabili relații bazate pe încredere și devotament, este foarte important să te cunoști pe tine însuți/ însăți. Să știi ce fel de oameni preferi lângă tine, care sunt hobby-urile, ideile, stilurile de muzică care ți se potrivesc și ție. 

Unde-i găsești? Tehnologia te poate ajuta la acest capitol. Sunt atâtea grupuri și pagini sociale care pot îndeplini criteriile tale. Caută acolo prieteni, dar interacționează cu ei și în afara mediului online.

Invită-i la o seară de socializare. Vă puteți juca, de exemplu, „INSIDE HERO” pentru a vă cunoaște mai bine.

Este un joc de dezvoltare personală, care scoate la suprafață cele mai ascunse convingeri și trăiri ale unui om pentru a-l motiva să se cunoască pe sine și să evolueze pe orice plan.

Indiferent că este jucat cu prietenii pe care îi știi de mult timp sau cu oamenii pe care i-ai cunoscut de curând, „INSIDE HERO” vă va ajuta pe toți să creați conexiuni la care nici nu v-ați fi așteptat.

Întrebările sale sunt concepute pentru a acoperi toate ariile de evoluție ale unui om: mental, emoțional, spiritual și fizic.

Însă, de ajuns cu vorbăria. Știi rețeta pentru a scăpa de singurătate.

Joacă-te și totul se va schimba în bine.

Găsești „Inside Hero” aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×